Het belang van Asset Dynamics

Technische systemen worden steeds complexer en ook assetmanagement is alles behalve simpel. Door de toenemende dynamiek wordt het dan ook steeds belangrijker om effectief te reageren op veranderende omstandigheden. Er is behoefte aan eenduidige inzichten, aan een methode of benaderingswijze die om kan gaan met veranderende omstandigheden. Dat is de kracht van Asset Dynamics: het evalueert opties, varianten en strategieën: snel en betrouwbaar.

Heldere scenario-analyses dankzij Asset Dynamics

Asset Dynamics is het ideale instrument voor scenario-analyses in assetmanagement. Het brengt mogelijke toekomsten in beeld inclusief bandbreedtes en onzekerheidsmarges. Duidelijk wordt wat belangrijke ‘knoppen’ zijn die bepalend zijn voor de prestaties van assets. Asset Dynamics rekent de effectiviteit van maatregelen op integrale wijze door. Vaak is het echter niet één maatregel maar juist een mix van maatregelen om tot de beste resultaten te komen. Asset Dynamics ondersteunt in het vaststellen van deze optimale mix van maatregelen.

Tactische en strategische assetmanagement vraagstukken

Asset Dynamics wordt ingezet voor tactische en strategische assetmanagement vraagstukken, waaronder:

  • Levensduurverlenging
  • Veranderen tijdsduur tussen grote onderhoudsbeurten
  • Ander gebruik (gebruiksintensiteit, gebruiksomgeving)
  • Ander onderhoud (veranderingen in de onderhoudsmix)
  • Andere assetconfiguraties

Asset Dynamics geeft inzichten op verschillende niveaus die met elkaar verbonden zijn. Denk hierbij aan een asset portfolio, asset type, asset, installatie, component enzovoorts. Aan de hand van Asset Dynamics worden verschillende oplossingsmogelijkheden met elkaar vergeleken. Dit doen we op basis van de levensduur van assets in de ontwerpfase, bouwfase, exploitatiefase en recirculatiefase.

Neem contact op

Samen met jou werken we naar een verbetering van je Asset Management. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

HAPPY CLIENTS

using asset management solutions

ONZE AANPAK

Verbind, Begrijp, Verbeter

De Copernicos aanpak is een integrale aanpak. Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar verschillende belangen en doelen en zoeken we naar onderlinge samenhang. We verbinden (schijnbaar tegenstrijdige) ambities, brengen uitdagingen en kennis in kaart, en begrijpen beter de samenhang. Complexiteit wordt zichtbaar gemaakt, evenals achterliggende factoren die verbetering van prestaties beïnvloeden. Met behulp van scenario’s schetsen we een gezamenlijk beeld van hoe de toekomst er uit kan zien, én wat er in welke projectfase moet gebeuren om daar te komen. Voor iedereen wordt zo duidelijk wat er moet gebeuren en waarom. Zo bereid je je voor op toekomstige ontwikkelingen en neem je afgewogen beslissingen.
Verbind op je doelen, begrijp de samenhang en kom tot betere besluiten.
.