waarom verbeteren?
Bij het Verbeteren gaan we aan de slag! We voeren de uitkomsten uit de vorige stappen uit. Dit betekent concreet dat we een roadmap opstellen en een programmaplan. Bij het verbeteren van de aanpak van een opgave kijken we niet alleen naar het model en haar uitkomsten, maar ook naar hoe we de doelstellingen het beste kunnen halen. Het model maakt voor betrokkenen de beperkende randvoorwaarden inzichtelijk en hun effect op te bereiken doelen. Evenals de hefbomen om die doelen sneller en efficiënter te realiseren. Om iedereen hierop te laten aanhaken, is het leggen van onderlinge verbinding van groot belang. Copernicos ondersteunt en faciliteert de samenwerking door telkens weer de samenhang te laten zien van doelen, maatregelen en condities. Zo proberen we een shared vision te creëren tussen alle belanghebbenden.
verbeter!
Bij het verbeteren zoeken we verbinding tussen de betrokkenen en begrijpen we steeds beter hoe de opgave precies in elkaar zit. Zo ontstaan er feedback-lussen in de aanpak zelf. We grijpen bij de uitvoering of bij het verbeteren soms weer terug naar het model of naar de scenario-analyse. Dit genereert een schat aan verdiepende informatie en kennis. Kennis die telkens weer wordt bijgesteld door vernieuwde inzichten of aanvullende data. Dit alles verrijkt het model en de scenario-analyses. Onze denkbeelden worden verfijnd en gezamenlijke strategieën waar nodig bijgesteld. Zo worden we een lerende organisatie.
ONZE AANPAK
verbind, begrijp, verbeter
De Copernicos aanpak is een integrale aanpak. Samen met onze opdrachtgevers kijken we naar verschillende belangen en doelen en zoeken we naar onderlinge samenhang. We verbinden (schijnbaar tegenstrijdige) ambities, brengen uitdagingen en kennis in kaart, en begrijpen beter de samenhang. Complexiteit wordt zichtbaar gemaakt, evenals achterliggende factoren die verbetering van prestaties beïnvloeden. Met behulp van scenario’s schetsen we een gezamenlijk beeld van hoe de toekomst er uit kan zien, én wat er in welke projectfase moet gebeuren om daar te komen. Voor iedereen wordt zo duidelijk wat er moet gebeuren en waarom. Zo bereid je je voor op toekomstige ontwikkelingen en neem je afgewogen beslissingen.
Verbind op je doelen, begrijp de samenhang en kom tot betere besluiten.
wat we doen
onze oplossingen
asset dynamics
Oplossingen voor assetmanagement
Dankzij Asset Dynamics zijn je besluiten toekomstbestendig. Effecten van mogelijke maatregelen zoals investeringen, andere onderhoudsstrategieen of ander gebruik kun je met Asset Dynamics verkennen en onderzoeken. Dit geeft je helder inzicht in de functionele, milieu- en financiële prestaties van je assets in de toekomst. Ook kan je de prestaties analyseren onder veranderende omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan de invloed van (energie-)prijsstijgingen. Asset Dynamics is een modelleer- en simulatieomgeving om scenario-analyses uit te voeren.
storm
Oplossingen voor innovatiemanagement
STORM is onze methode om een (maatschappelijke) opgave systematisch in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de energietransitie of een duurzame leefomgeving. Zo wordt helder welke innovaties en maatregelen het meeste bijdragen.
STORM brengt alle betrokken partijen bij elkaar die gezamenlijk een portfolio van innovaties samenstellen en de randvoorwaarden creeren waarmee ze samen de vastgestelde doelen behalen.
Met STORM kom je tot een gedragen en systematische aanpak van een opgave.
projecten waar we trots op zijn
Ministerie van Defensie
Defensiematerieel is technisch complex, er worden hoge eisen gesteld aan het prestatievermogen en zowel de investerings- als exploitatiekosten van dit materieel zijn hoog. Defensie operaties vinden altijd plaats in een sterk dynamische omgeving.
Rijkswaterstaat
Vanwege een sterke afname van waterkwaliteit in de Grevelingen is de noodzaak ontstaan voor een waterdoorlatende waterkering: het ombouwen van de huidge gesloten Brouwersdam.
KENNIS